Днес сутринта трябваше да имаме дебат с г-н Терзиев, само

...
 Днес сутринта трябваше да имаме дебат с г-н Терзиев, само
Коментари Харесай

Васил Терзиев бяга от кметски дебат с Антон Хекимян, иска да е с патерици

  " Днес сутринта трябваше да имаме спор с господин Терзиев, единствено че той избяга от него. Ще ви кажа за какво - видя, че мъчно се дава отговор на въпросите. Терзиев желае да се явява на спор с патерици - желаят диспути с екипи с двама, трима общински съветници ".

Това разкри при днешните си обиколки из София и срещи със столичани претендентът на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

 

Историята е следната - след дебата сред двамата по Нова тв предходната седмица, пристигнала покана и от БТВ за кметски спор " Терзиев- Хекимян ". От щаба на ГЕРБ незабавно приели поканата. От щаба на Политическа партия обаче поискали Терзиев да бъде съпроводен от двама общински съветници, което радикално трансформира формата. 

 

На среща във „ Възраждане “ Хекимян още веднъж приказва за проваления спор с Терзиев по бТВ. „ Много мъчно той отговаряше на въпроси. Те желаят спор, в който той да има помощ, патерица. Аз не се опасявам от спор, в това число очи в очи. Основната разлика, без да се лаская, е, че аз съм човек, пристигнал в София преди 20 години и съм се трудил. Родителите ми са ми помагали, колкото са могли, в първите години, а по-късно започнах работа. Патерици не съм имал. Това е разликата сред нас и главните ни съперници – никой не ни е подпирал по пътя, не сме почнали с летящ старт. Затова мога да застана пред вас и да ви виждам в очите “, безапелационен беше Антон Хекимян.

 

Всъщност от столичния екип на Политическа партия са се уплашили за представянето на Терзиев, имайки поради извънредно неубедителното му присъединяване в дебата с Хекимян по Нова тв. Тогава, по всеобщата оценка на анализаторите, Хекимян се появи като по-стабилен, по-уверен, по-подготвен, реактивен, деятелен, ухилен.

 

За разлика от него Терзиев се оправи зле - забавяше отговора на съответни въпроси за работата на общината, постоянно мънкаше, показваше нерешителност, излъчваше отмалялост, а на моменти даже инфантилност.

 

Огромният гаф след дебата беше сътворен от финансовия министър Асен Василев, който включи ресурсите на министерството, което управлява, с цел да подкрепи с данни Терзиев, което беше невиждано нарушаване на разпоредбите. С незнанието си Терзиев спомогна да лъсне още веднъж фактът, че по време на ковид-кризата държавното управление на Кирил Петков отхвърли да подкрепи общината и не отпусна поисканите пари за облекчение превоза на столичани. 

 

От щаба на Терзиев не бяха го подготвили за съответен отговор защо  са спрени 140 милиона за метрото, за какво от Плана за възобновяване и устойчивост са извадени пари за канализация на столични квартали.

 

" Аз мога с който си избера да застана на спор от всички тези хора, само че най-важно е дали претендента се усеща задоволително квалифициран и движимост по софийските тематики, с цел да застане лице в лице с съперника си ", уверен е Хекимян.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР